تو کشورمون، شاهکارهای معماری کم نداریم. تا الان سعی کردیم که جاهای ناشناخته ایران رو بهتون معرفی کنیم، اما امروز تصمیم داریم به جایی سفر کنیم که احتمالا خیلیا رفتن دیدن و یا بارها اسمش رو شنیدن اما واقعا هیچی ازش نمیدونن. سفر امروز ما به اصفهانه، و مقصد ما سی و سه پل هست.
سی و سه پل در زمان شاه عباس اول صفوی و با هزینه و نظارت سردار معروفش الله وردی خان در سال ۱۰۰۵ هجری قمری بنا شده و از طریق این پل، خیابون چهارباغ کهنه به چهار باغ بالا وصل شده. این پل حدود ۳۰۰ متر طول و ۱۴۴ متر عرض داره که طویل ترین پل زاینده روده. پی و شالوده سی و سه پل از سنگ و آهکه و با گچ و آجر بالا رفته. در واقع میشه گفت این پل، شاهکار معماری و پل سازی ایران و جهانه.
سی و سه پل، به اسامی مختلفی مثل پل اللهوردی خان، پل جلفا، پل شاه عباسی، پل چهل چشمه و پل سی و سه چشمه معروفه. از اونجایی که در دوران شاه عباس صفوی بنا شده، به پل شاه عباسی معروفه. از طرفی کسی که مسبب ساخت این پل بوده الله وردی خان سپهسالار شاه عباس صفوی بوده، بهش پل الله وردی خان هم میگن. از طرف دیگه این پل معبر مردم جلفا بوده، برای همین بهش پل جلفا هم میگن. این پل در ابتدا قرار بوده که چهل دهانه یا چشمه داشته باشه، برای همین پل چهل چشمه هم میشناسنش و الان که سی و سه تا دهانه داره، پل سی و سه چشمه یا سی و سه پل بهش گفته میشه.
این پل در جشن آب پاشان یا آبریزگان، محل اجتماع شاهان، شعرا، رجال، بزرگان و مردم بوده. همچنین ارمنه جلفا، مراسم خاج شویان رو در محدوده ی این پل بر پا میکردن.
اصفهان زیبایی ها و شاهکارهای معماری فراوونی داره، پس اگر تا به حال به این شهر زیبا سفر نکردین، تو برنامتون قرار بدین که حتما چند روزی رو در این شهر تاریخی سپری کنین.
مسیر دسترسی به سی و سه پل
- ۹۵/۱۱/۰۴